הסיפור של בוב איגר

עוד פוסטים

זהו סיפור מעורר השראה על כמה רחוק אפשר להגיע אם מתמידים. זהו סיפורו של בוב איגר.

רק לאחרונה זעקו כותרות המדורים הכלכליים על המהלך הבלתי צפוי של דיסני העולמית כשהאחרונה פיטרה את המנכ”ל בוב צ’אפק, חמישה חודשים בלבד לאחר שהחתימה אותו לשלוש שנות כהונה נוספות.

מי שחזר לכיסא המנכ”ל במקומו הוא לא אחר מאשר בוב איגר – מי שהיה מנכ”ל דיסני במשך 15 שנים והצעיד אותה למהפכות הגדולות והחשובות ביותר שידעה הענקית. הוא גם מי שמינה את בוב צ’אפק וכעת פיטר אותו.

הסיפור של בוב איגר מעורר השראה ויש כל כך הרבה מה ללמוד ממנו. הנה כמה פנינים –

בוב איגר לא נולד מנכ”ל דיסני. הוא התחיל בכלל כאיש מזג אוויר בטלוויזיה בשנות השבעים ברשת ABC ומאחר והיה אדם נחוש, הוא התקדם לאט אבל בטוח במעלה השורות, בחטיבת הספורט וכראש של ABC Entertainment.

בוב לא היה איזה כוכב. אבל הוא כן הצטיין במחויבות צרופה לתפקידים שמילא, בענווה ונכונות ללמוד.

חמש שנים מאוחר יותר הוא הפך לנשיא וראש מנהל תפעול של חברת האם של ABC שנרכשה על ידי דיסני ב-1996. משם קודם לנשיא של וולט דיסני אינטרנשיונל ובשנת 2000 לנשיא של חברת וולט דיסני כולה.

בשנת 2005, בוב נבחר לרשת את מייקל אייזנר בתור מנכ”ל דיסני, ובתוך פחות משנה הוא הספיק לתקן מערכת יחסים טעונה של שנים בין דיסני לסטיב ג’ובס, לרכוש את Pixar Animation Studios, והחל לשנות באופן סיטונאי לא רק את דיסני, אלא את תעשיית הבידור העולמית כולה. בוב איגר נהיה כוכב.

הוא ללא ספק אחד המנהלים הגדולים והמצליחים בעולם. הוא דורג על ידי כתב העת של הוליווד פעמים רבות כאיש החזק של התעשייה. הוא הביא את דיסני להגדלת הרווחים של החברה במאות אחוזים והצעיד אותה למחוזות הצלחה מטורפים.

איך הוא עושה את זה ? ככה פשוט –

  1. תנהלו את הזמן שלכם באפקטיביות הוא אומר

ההבנה שהעבודה שלכם דורשת הרבה מהזמן והאנרגיה שלכם אמורה לגרום לכם להבין שעליכם לשנות את שגרת היום יום שלכם בכדי לאפשר ביצוע עבודה יעילה.

עבודה, מנוחה, הנאות. תבחרו שניים הוא אומר.

זה בעצם מסכם את החוויה של להיות מנהיג עסקי.

תלמדו לאזן. זו לא חכמה לחשוב שהעבודה שלכם כל כך מרגשת עד כדי שתגרום לכם לוותר על חיי משפחה ואתם פשוט תעבדו כל יום כל היום. תאזנו.

ותלמדו דבר קריטי נוסף מעבר לעבודה, מנוחה, הנאות – תלמדו להיות בשקט. שקט. כי שימת דגש מופרז על עיסוק ועל מדיות חברתיות ועל תקשורת הם גזלני זמן קריטיים ורק אם תלמדו להיות בשקט אמיתי תוכלו לפתור בעיות בצורה יצירתית.

תתעקשו לשלב שקט בזמן שלכם ולא משנה מה.

תמצאו דרך לבנות לכם סדר יום שמשלב גם שקט, גם תכנון, גם פעילות גופנית, גם עבודה וגם זמן לפנאי ובילוי עם המשפחה וחברים. רק ככה תצליחו לגדול להיות מנהיגים.

בוב איגר מתחיל את היום שלו כל יום ב 4:30 בבוקר (אני מרגישה ממש מאוחר עם ה 5:15 שלי עכשיו ?) ומקדיש זמן לשקט המדובר, לספורט ולתכנון.

הוא מגיע ראשון למשרד ב 6:30 ומניסיון אני אומרת לכם שמה שהוא מספיק עד 9:00 שמתחיל לו “הלוז” מרבית האנשים לא מספיקים בשבוע עבודה.

עד 16:30 הוא מנהל יום עבודה אינטנסיבי, פגישות, דיונים וכל מה שצריך בכדי להוציא לפועל את מה שתכנן וחשב ולמד בשקט בשעות שלפני.

ב 16:30 הוא פורש למנוחה ולחיי משפחה, חברים, תחביבים, פנאי.

זו לא חוכמה להגיע סחוט בלי אנרגיה לחלק הזה של החיים שלך הוא מסביר. שם כולם נופלים ושם הכול מתפרק.

ותסכמו לכם את היום. תנהלו יומן. תכתבו מחברות. אם תדפדפו בו אחר כך לאורך החיים תלמדו איזה משמעות זה נותן לדעת מה עשיתם. או שתכתבו בפתקים אם אין לכם כוח למחברת.

לי יש ארגז מלא במחברות. עוד מ 1992 מהעבודה הראשונה שלי. לפעמים כשאני צריכה זריקת עידוד אני פותחת אותו. וזה מעודד תאמינו לי. או לבוב.

ותזכרו – לעבוד פחות זה לא אומר שאתם עובדים פחות טוב, לחשוב שאתם לא יכולים לחלץ את עצמכם מהעבודה לא אומר שאתם לא יכולים, גם אם אתם מנהלים את החברה. אם תפנימו שעבודת יתר לא רק שלאורך זמן מכאיבה, היא גם מגדילה את הסיכויים שלכם לחלות בכל מיני מחלות איומות.

אם תלמדו להגביל את שעות העבודה שלכם אתם תפתחו יכולת להיות יעילים, מרוכזים, פרודוקטיביים ותוכלו לשלב גם הנאה ואם לא תבינו שהמוח שלכם צריך גם שקט ומנוחה בכדי להיות מנהל מעולה, אתם לא תהיו.

  1. פוקוס, אסטרטגיה וסדרי עדיפויות

צעד ראשון קריטי כשאתה מחדד את האסטרטגיה של החברה שלך זה להתפרע. להשתולל. לעשות סיעור מוחות ללא רסן, מנותק ממגבלות, ללא מעצורים. ולא לפחד מזה. להטמיע אצל כל השותפים שלך לסיעור המוחות את ההבנה שלעת עתה השמיים הם הגבול.

ואז, אחרי שחקרתם את ריבוי האפשרויות רק אז הגיע הזמן לרסן את עצמכם.

בשלב זה, תרצו לפתח רשימה תמציתית של סדרי עדיפויות.

בוב איגר בשלב הזה משלב שלושה אלמנטים לניהול האסטרטגיה של דיסני –

⇨ להשקיע את רוב ההון של דיסני בתוכן ממותג איכותי (כלומר, יצירתיות).

⇨ להשתמש בטכנולוגיה כדי ליצור תוכן משכנע יותר ולהגיע לאנשים רבים יותר בדרכים חדשניות.

⇨ לצמוח ברחבי העולם, ולהעמיק את הקשר לשווקים ברחבי העולם.

צמצום סדר העדיפויות שלך לשלוש מטרות מגובשות הוא חצי מהקרב. כדי למכור את החזון שלך,

אתה צריך להיות מסוגל לבטא זאת ביעילות למגוון רחב של אנשים. זה יגיע באופן טבעי לחלק מהאנשים ועלול לדרוש תרגול אינטנסיבי מצד אחרים.

שלב הגדרת החזון לעסק לא עוסק בך וכמה אתה חכם. מדובר על האנשים בחדר – על זה שאתה מסוגל להבין את השפה שלהם ולהציג את החזון שלך במונחים הנגישים ביותר עבורם הוא אומר.

אתה צריך לחיות ולנשום את שלושת האסטרטגיות שאתה מצעיד את הארגון שלך אליהן, לא מאחורי מחשב באמצעות שליחת מיילים, אלא פיזית מול האנשים ויחד עם האנשים.

ואז אתה חייב לייצר כנות. בוב יוצא כל יום לצהריים עם מישהו אחר מהעובדים שלו בכדי לקבל משוב כנה, אמיתי, הוא מחובר למה שקורה ולא יושב באולימפוס וכאן כל ההבדל. העובדים רתומים למהלכים כי הוא יודע לרתום אותם אליו ולמהלכים. אמפתיה, נגישות, גילוי לב, בקשה לקבל משוב כנה. אלה הסודות.

  1. האמנות שבניהול משא ומתן

כשבוב איגר התמנה למנכ”ל ב 2005 הוא הבין דבר קריטי – העולם הולך לאנימציה. ניתוח מהיר וחכם של המצב לימד אותו שייקח שנים לפתח את מחלקת האנימציה של דיסני. עוד הוא למד כמה כסף משקיעה החברה בפיקסאר לטובת יצירת סרטים. אז הוא הלך למועצת המנהלים ושכנע אותם לעשות מהלך מטורף ולקנות את פיקסאר.

אלא שפיקסאר אז שייכת לסטיב ג’ובס וזה מסוכסך קשות עם דיסני ועם המנכ”ל הקודם, הוא פגוע ממהלכים קודמים ובכלל עסוק בתחרות וניסיון פגיעה בדיסני.

אז זהו שפה נכנס בוב איגר. האיש בלי האגו, הצנוע, האסטרטג. זה שלא מפחד (למשל מהאיומים שסטיב ג’ובס ישתלט על דיסני כמו שמנסים לומר לו כל הזמן). מנהיגות עסקית נועזת חייבת להיות כזו שמנתקת אותך באופן אישי מהחשיבה על טובת הארגון שאתה מצעיד.

אז הוא מזמין את סטיב ג’ובס. הוא לומד את התמונה. מנתח אותה דרך מקומות של רגש ועושה מהלך בלתי יאומן. בוב איגר לא מנהל משא ומתן כשהוא יוצא מנקודת הנחה שצד אחד מפסיד ואחד מנצח. הוא מנהל משא ומתן מנקודת הנחה ששני הצדדים מרווחים. הוא לא מורח זמן. הוא יעיל, מהיר, כנה וישיר. בוב מגיע עם התוצאה מהתחלה. ומשאיר את האגו בצד. ובום. זה עובד.

  1. יצירת ערך למותג

לפני הכול תבינו את המהות. מה המהות של המותג שלכם.

מה הכוונה בהבנת המהות של המותג? ובכן, בוב איגר מדבר על תכונות של המותג שמעוררות רגשות ספציפיים אצל הצרכן והן שמסמנות ונותנות וודאות לגבי הערכים.

אם צרכן מיישר קו עם הערכים שלך ומזהה אותך כ”אחד מאיתנו” יהיה הרבה יותר קל לחדור ולכבוש שווקים.

דיסני למשל מאחדת דורות על ידי איזון בין חידוש ונוסטלגיה.

צרכנים שמתמודדים עם אינספור החלטות בכל יום, מסוגלים “לחתוך” דרך הרעש שמציף אותם מכל עבר על ידי זיהוי המותג שלך והיצמדות למוצר שלך. כל מה שנדרש זה להצליח לייצר עליך דעה שיוצרת זיהוי עמוק וכל עוד אתה לא בוגד באמון הזה, בהיכרות של הצרכנים עם המותג, זה לעולמים יקצר את תהליך קבלת ההחלטות שלהם.

עכשיו לך תמצא את הערכים למותג שלך. לבוב יש לוח מחיק גדול ומלא טושים בסלון שלו וכשהוא מפנה זמן לחשיבה הוא משתמש בו. כותב ומוחק. כשמפתחים רשימת ערכים למותג חשוב מאוד לשים לב שהם יתאימו לכל מוצר שמשווקת החברה.

“מותג הוא איזון מאוד מאוד זהיר בין מורשת, או מורשת, וחדשנות”.

  1. לצפות מה הצרכנים רוצים

 החכמה היא לנסות לתת לצרכנים את מה שהם רוצים עוד לפני שהם בכלל הבינו שזה מה שהם רוצים.

ואל תפחדו ללכת עם מה שנראה לא הגיוני, לא בטוח, לא שמרני.

בוב איגר הוכיח את זה אינסוף פעמים לאורך הקריירה שלו עם מהלכים מטורפים.

דוגמא אחת קטנה אפשר לראות בסרט הפנתר השחור שיצא ב 2018 ושהיה סרט שבוב איגר נלחם לבד ללכת עליו נגד כל הערכות, החששות, התמרורים שהציבו בפניו האנשים בחברה.

הוא החליט לא לפחד ללכת על משהו נועז. והוא צדק. הסרט הפך להצלחה מסחררת מסחרית וגם כיכב באוסקר והוכיח שוב שהגישה הניהולית של Play-it-safe לא תמיד נכונה.

אל תאחזו תמיד בנתונים יבשים שיציגו לכם. הם אולי נכונים אבל אין בהם בכדי לחזות את מה שהצרכנים לא יודעים עדיין שהם רוצים וזה הזמן להקשיב לאינטואיציה שלכם ולא לפחד.

  1. לחוות את השוק שלך דרך הרגליים

 לא משנה כמה דוחות, מחקרים, ניתוחים ישימו לכם המנהלים הכי טובים שלכם על השולחן. אם לא תצאו לקבל השראה דרך הרגליים, בשטח, דרך האינטראקציה עם לקוחות, עם עובדים, עם ספקים, לעולם לא תצליחו לגדול באמת ולמקסם את הפוטנציאל של העסקים שלכם.

  1. לקחת סיכונים

 בעיקר בגלל שכל דבר חדש ושונה יש בו אלמנט של לקיחת סיכונים, אבל הוא הכרחי.

עסק שלא מתפתח פשוט ימות. ככה זה. אימפריות ענק כדוגמת דיסני אם לא היה יושב על כיסא המנכ”ל שלה אדם כבוב איגר שהבין שעליו כל הזמן לנוע אל עבר העולם החדש, לשלב חדשנות לצד נוסטלגיה ומורשת, לא להיות בקיפאון ולא לפחד לקחת סיכונים, דיסני כבר לא הייתה קיימת.

וברור, לצד הסיכונים יש גם כישלונות. אפשר לבחור להתמודד עם כישלונות עם רגשי חרטות, הלקאה עצמית ושאר דברים שליליים או לקחת את הכישלון ולהפוך אותו לניצחון הבא שלכם.

לבוב איגר יש כמה Case Study ששווה לכם להעמיק בהם. לומדים מהם המון.

  1. להיות מנהיג

 תהיה אותנטי – אותנטיות במנהיגות אומר בוב איגר קשורה באופן שבו אתה יכול להיות ישר, כנה, אמיתי ואף פעם לא לזייף.

אותנטיות כרוכה בסינתזה של שני עקרונות: כנות ואופטימיות.

צריך לאזן את שניהם. וזה מתרחב עד להכרת הגבולות של עצמך: אם חסר לך ניסיון בתחום מסוים, תעמוד בזה בכנות ותשכור מישהו עם מומחיות רבה יותר שבסופו של דבר ינחה אותך ואת החברה או המותג שלך להצלחה (אופטימיות).

הומור – הוא חיוני למנהיגות נועזת.

לפעול ביושרה – זה חיוני שכל אחד בעסק יפעל ברמה גבוהה של יושרה ואתה כמנהל תשריש את זה כבסיס עיקש. תהיה מנהיג עם סטנדרטים גבוהים ואופי בלתי ניתן לפגיעה. זה אומר שאתה

לא חותך פינות, אתה לא שורף גשרים או נותן מדי פעם דקירה בגב, ואתה מוצא דרכים יצירתיות ואתיות להתמודד עם מצבים מאתגרים.

טיפוח סקרנות – להיות סקרן זה דבר חיוני להצלחה.

תשאפו תמיד ללמוד דברים חדשים, לחוות חוויות חדשות, לבקר במקומות חדשים ולהכיר אנשים חדשים. זו דרך נפלאה לצפות מה הצרכנים ירצו שהם עוד לא יודעים שהם רוצים לפעמים.

סקרנות וחקירה מעוררים חדשנות. סקרנות היא לא משהו שפשוט קורה. זו מיומנות שאתה צריך לטפח. הקדישו קצת זמן לחקר: לכו למוזיאון, צאו לטיול, קחו שיעור, תלמדו מאחרים. הרשו לעצמכם לחוות.

 היה החלטי

כמנהיג נועז, עליך לקבל כל החלטה בזהירות וללא אימפולסיביות ועם זאת, אתה רוצה להימנע מלגרור את הצוות שלך למחוזות של חוסר החלטיות.

תעבדו מאחורי הקלעים כדי להפוך לסוג האנשים שיכולים לקבל החלטות ביעילות ובאופן סופי, וברגע שתקבלו החלטה, היצמדו אליה. גם אם ההחלטה שקיבלת מתבררת כשגויה, אל תתייסר ממה שיכול היה להיות. קבל את ההשלכות, אמצו את הכישלון כהזדמנות לצמיחה, ולהמשיך הלאה.

המרדף אחר שלמות

“החתירה הבלתי פוסקת לשלמות פירושה לעולם לא לקבל את הבינוניות”.

כמנהיג, הצלחת העובדים שלך ובסופו של דבר החברה שלך תלויה במחויבות שלך לעצמך, לצוות שלך ולמותג שלך: בסופו של יום, אתה תקצור את מה שאתה תזרע.

היו הוגנים וקחו בעלות על הטעויות שלכם

תלמדו לתת לאנשים הזדמנות להביע את הטענות שלהם. זה ילמד אתכם עליהם רבות.

היו נוכחים בפני האנשים שעובדים אצלכם, והראו להם שיש לכם אינטרס מובהק בהם: גלו מי הם, והביאו אליכם גישה של הזדהות כשאתם עוסקים בביקורת. כשמישהו שעובד בשבילך עושה טעות, תלמד לראות מתי אפשר להפוך אותה להזדמנות לצמיחה. תלמד לספק הזדמנות שניה.

כאשר אתה נכשל, השתמש ברגע זה כהזדמנות לבסס תרבות של חוסן ואופטימיות. זה אומר לקחת אחריות על המעשים שלך. עד כמה שזה קשה, לעשות טעויות ולאחר מכן לאמץ בעלות עליהן זה בהחלט יכול להפוך אותך למנהיג חזק ומכובד יותר.

לסיכום –  “התקווה הגדולה ביותר שלי עבור הדור הבא של מנהיגים עסקיים”, אומר בוב, “היא שהם יביאו לעבודה יושרה רבה וישיגו דברים שבסופו של דבר יוצרים עולם טוב יותר”.

ואם אתם מנויים כמוני למאסטרקלאס אז מחכות לכם שלוש שעות מרתקות עם בוב איגר.

תצליחו,

יעל זוהר

כל אשה צריכה שיהיה לה 
בתוך כל הטירוף