כשהיינו ילדים בקיבוץ הקטן שבו גדלתי נהגנו לעבוד יום בשבוע בענפי המשק השונים במקום ללכת לבית הספר. הנוהל הזה של להעניק בחזרה מעצמנו לקיבוץ שנותן לנו הכול נמשך מכיתה ז׳ עד יב׳ ונדמה לי שגם דרך זה למדתי שלא משנה מה אני אעשה בחיי יהיה עליי לשלב תרומה וערכים ונתינה למען העסק שבו אעבוד והקהילה שבה אחיה.
הצבא שהגיע בהמשך חידד גם את ערך המחויבות למדינה.
שלושים שנה אחרי שעזבתי ומעולם לא הפסקתי לעשות כל מה שאפשר בכדי להעניק ולהתנדב ולתרום, זה לא סוד שאנחנו חיים בעידן שבו המהות של מותג מתעלה על מוצריו ושהאתגר של כל מי שמנהל מותגים נהיה מרתק יותר.
המלחמה הנוכחית שלא דומה לשום דבר שידענו (וידענו !) חידדה את האתגר הזה והביאה אותו לדילמות שנמשכות כבר ארבעה חודשים.
השילוב בין תוצאות מסחריות ואחריות חברתית נדרשים היום יותר מכל מותג ואני מרגישה ברת מזל שזוהי אבן היסוד של האתוס המקצועי שלי ושזה נרטיב שמשתלב בסיפור של Cattleya – מותג משקפי השמש שלנו מבית אופטיקנה שגדל לי כמו תינוק כל הזמן ומיום הקמתו משלב ערכים, אותנטיות ויצירתיות מעבר למסחר בלבד.
אני אשתף בשני פרויקטים שלנו מהשבוע האחרון שאני גאה בהם ומספרים איך עושים את זה:
# ״דרך העיניים של מאי״ – מיזם מרגש שלנו עם אחותה של מאי נעים ז״ל שנרצחה צעירה ויפה ומלאת חלומות במסיבת הנובה ב 7 באוקטובר.
בתחילת השבוע יצאנו ללוות את עשרות החברות שלה ביום שלם שעבר בתחנות ובדברים שמאי אהבה לעשות, ניסינו לראות את העולם ליום אחד דרך העיניים שלה. זה היה יום מרגש שעבר בתחנות של צעירה שאהבה מוזיקה, ספורט, עבדה כמלצרית, אהבה להתנדב ולתרום ולבלות עם החברות והמשפחה.
תיעדנו את היום הזה בעמוד של קאטליה ואני כל כך גאה שזה חלק מהקיר שלנו בימים האלה שבהם אנחנו עושים צעדים קטנים ממש בניסיון לחזור גם למכור ולהחיות את העסק וגם להישאר מחוברים למה שעדיין מתרחש וצורב לכולנו את הלב ומכאיב בנשמה. מרגש במיוחד היה הביקור שלנו שנערך שעות אצל פצועי המלחמה בתל השומר. לפגוש את הכאב והאתגרים והתקווה וההשתוקקות לחיות של הצעירים והצעירות שמאושפזים שם, זה מעורר השראה.
לינק לסרטון שמסכם את היום הזה ומראה איך עושים את השילוב בין המחויבות העמוקה שלנו להפוך את האובדן האישי לחזון קהילתי של תקווה וחוסן לבין המותג : https://www.instagram.com/reel/C2uyQ6HsfmC/?igsh=MTJicXpucmMyd2FxZA==
ולפני הדוגמא הבאה מהשבוע, אזכיר פרויקט נוסף שלנו מבין עוד הרבה מאוד אחרים, לזכרה של ליה בן נון חיילת צה״ל שנפלה בגבול מצרים ביוני בשנה שעברה.
ביחד עם המשפחה המקסימה שלה יצרנו דגם מיוחד של משקפיים שנושא את שמה של ליה ושחלק מהמכירות שלו הועבר לתרומה למשפחה למען הנצחתה. לינק לסרטון הנצחה מרגש שהכנו עם ההורים ואחותה: https://www.instagram.com/reel/CxC_E6-sE2J/?igsh=N3M4enF4OWUzbXUx
## I ONLY HAVE EYES FOR YOU – פעילות מיוחדת נוספת שיזמנו השבוע לכבוד
Cattleya’s Valentine’s Day 2024 שתשלב ערך ולא תהיה מנותקת מהמצב.
הזמנו לוחמים ולוחמות להצטרף למשימה שלנו להפיץ אהבה וקראנו להם לתייג בעמוד של קאטליה תחת פוסט המבצע את קרן השמש האישית והמיוחדת שלהם, זו שנשארה בבית בזמן שיצאו להגן על המדינה, ואנחנו נפנק אותה בשמם בזוג משקפי שמש של CATTLEYA באהבה במתנה וללא עלות !
ומכיוון שמאחורי כל תיוג יש סיפור אהבה ולמה לא להפיץ קצת טוב בימים האלה, ביקשנו שישתפו את הסיפור שלהם בכמה מילים בתגובות ויתייגו את אהוב/ת ליבם.
500 הסיפורים והתיוגים הראשונים זכו במתנת Valentine’s – משקפיים מאיתנו ללא עלות שישלחו בהמשך החודש מאת Cattleya מבית אופטיקנה !
מיותר לציין שהפעילות הייתה ויראלית ומוצלחת מאוד בכל אספקט שסימנו לעצמנו וכן התייחסה לוולנטיין אבל באופן אותנטי וקשור למציאות חיינו.
לכל מי שעוסק בניהול מותגים בעידן הזה ברור שככל שהטכנולוגיה תמשיך להתקדם בקצב מסחרר וככל שהמוצרים יהיו זמינים, ברי השגה, מתחלפים במהירות ודומים, נידרש לשים יותר ויותר דגש על חיבור למה שחשוב באמת במהות לצרכנים, למה שקורה בביצה הקטנה שלנו ובעולם הגדול בכלל.
מותגים שלא יהיו ערים למה שקורה סביבם ולא יגיבו באופן אותנטי, יצירתי ובעיקר חכם ולא מנצל, יפגשו צרכנים שלא חושבים פעמיים לפני שהם ממשיכים הלאה למותג הבא.
נאמנות Out. ערכים, אותנטיות ושאיפות In.
אנחנו כבר מזמן עברנו ממסחריות טהורה לגישה עסקית מונעת ערכית יותר ואותי באופן אישי זה מאתגר מחשבתית באופן שמכניס משמעות וערך ויצירתיות לכל מה שאני עושה ואני מרגישה ברת מזל על כך.
מותגים נתפסים יותר ויותר לא רק כעסקים, אלא כישויות בעלות הכוח והאחריות להשפיע באופן חיובי על החברה. אחריות זו חורגת מעבר לשולי הרווח וכוללת רווחה וראייה חברתית, ניהול סביבתי ופרקטיקות אתיות.
אני מאמינה שבעולם הזועק לאותנטיות, המחויבות של המותג לערכים אמתיים יכולה להיות הנכס המשמעותי ביותר שלו.
עבור אלו מאיתנו שטופחו בסביבות שבהן נתינה וקהילה היו ברירת מחדל, כמו קיבוץ, המגמה הזו היא לא רק אסטרטגיה אלא דרך חיים.
אני מתייחסת לכל פעולה שאנחנו עושים בנכסי הסושיאל שלנו, גם שם אנחנו בקשר עם הקהל כחוט במרקם של המותג ולכן יש לנו הרבה מאוד פעולות בעלות ערך ועניין בהמון תחומים, חוט שטווה נרטיב שבו הצלחה עסקית ותמיכה קהילתית וחברתית, אותנטיות וגיוון, אינם סותרים זה את זה אלא תלויים זה בזה ויוצרים מורשת.
יש כאן לתפיסתי לקח שלפיו למותגים יש את הכוח להיות יותר מגופים מסחריים וזה לא מספיק לתלות בחדר ישיבות פלקטים עם סיסמאות כמו פעם כשידעו כמה חשוב להצהיר את זה ולסמן וי על שורת תרומה לארגונים אבל בפועל כל אחד לענייניו, זו ההבנה שמותגים יכולים חד משמעית להיות זרזים לשינוי חברתי חיובי שנדרש וצריך לעבוד בזה.
אני רואה בקאטליה פלטפורמה להגשמת ערכי האמפתיה, הנתינה והיצירתיות שאני אוהבת.
הצלחה אמיתית בעידן הזה עבור כל מותג קטן או ענק, נמדדת לא רק בתוצאות עסקיות, אלא בהשפעה אמיתית (ולא קלישאות של מה נכון להגיד) שיש לנו על העולם שסביבנו.
בסוף חובתם של מנהלי מותגים למצוא את הצומת שבו ערכים אישיים מתיישבים עם מאמצים מקצועיים ויוצרים לא רק עסק, אלא מורשת של שינוי חיובי.
התמונה שמלווה את הפוסט צולמה על ידי מאי דרור במסגרת יום צילום קטן וראשון שעשינו במלחמה, גם שם בחרנו לשלב את המותג עם משאלת ליבו של כל ישראלי, שישובו אלינו החטופים במהרה.
והלוואי שנוכל לחזור לעשות עסקים שמחים כמו פעם. עד אז נמשיך להתאמץ למצוא את הדרך הכי ראויה לקדם את המותג ולרגע לא לשכוח את כל מה שחשוב באמת ולעשות למען.
שבוע של בשורות טובות,
יעל זוהר